Waarom mijn ouders een Nobelprijs verdienen..

Vandaag is het 10 december. En elk jaar op 10 december wordt in Stockholm, Zweden de Nobelprijs uitgereikt. Als er een Nobelprijs voor ouders had bestaan dan had ik die van mij zeker genomineerd. Na alles wat ze voor mij gedaan hebben verdienen ze die gewoon!
Ik heb het de afgelopen 1,5 jaar niet makkelijk gehad. En nu soms nog niet.. Want soms lig ik gewoon even met mezelf over hoop.. Maar altijd waren ze er voor mij, mijn ouders. Dag en nacht, letterlijk. Als ik ’s avonds verdrietig op de stoep stond werd ik binnen gelaten, getroost en stond het logeerbed voor mij klaar.. Ik kon ze bellen als ik het even niet meer trok, zowel met mama als papa heb ik de afgelopen maanden goede gesprekken kunnen voeren.
Als ik langs kwam was er altijd plek om nog een buikje te vullen, desnoods namen we allemaal iets minder vlees. Maar mee eten, dat is nooit een probleem geweest en zelfs nu nog niet.
Afgelopen zomer ben ik zelfs nog een keer verhuist. Het heeft lang geduurd voor ik mezelf hier thuis begon te voelen, maar ook daar hebben papa en mama voor gezorgd. Ze hebben veel werk verzet en gezorgd dat mijn huisje weer een thuis werd waar in ik een nieuwe start kon maken.
Ik ben blij met mijn ouders. En ook al laat ik het niet altijd merken, ik ben ze eeuwig dankbaar. Dat de deur altijd voor mij open staat (en anders heb ik nog altijd een sleutel), dat ze in mij geloven, dat ze achter mij, mijn toekomstplannen en mijn dromen staan.. Dat ze in mij vertrouwen en weten dat het vroeg of laat gewoon allemaal goed komt. De woorden “jij bent een doorzetter, jij komt er wel” staan nog vers in mijn geheugen.
Dus als er ooit een Nobelprijs voor ouders komt, schenk die dan alsjeblieft aan die van mij, zij hebben deze zeker verdient! Want mijn ouders zijn een dikke 10 waard.. Een 10 met een gouden griffel!

2 gedachtes over “Waarom mijn ouders een Nobelprijs verdienen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s