Van het kerkhof naar zuurstokroze poedels..

Het leven kan niet altijd even leuk zijn. Soms doe je ook wel eens minder leuke dingen of dingen die je liever niet had willen doen.. Vandaag ben ik op het kerkhof geweest. Naar het graf van mijn opa en oma. Mama wilde er graag even heen.
Afgelopen donderdag was mijn oma jarig. Ze zou 92 jaar zijn geworden. Normaal gesproken ligt er bij zulke gebeurtenissen altijd een bloemstukje op het graf. Dat was ook deze keer weer het geval. Een mooi rood bloemstuk..
Het voelde fijn om er weer even geweest te zijn. Maar aan de andere kant mis ik ze nog wel.. Vooral opa..
Opa was mijn maatje. Nog steeds.. We waren zoiets als twee handen op een buik en waar opa was daar was ik. Bij opa voelde het vertrouwd, kon ik nooit iets verkeerd doen.. Ik kon alles tegen hem zeggen en heb veel van hem geleerd.
Ik weet nog dat opa trots was dat ik in 2010 met de trein door Zweden en Noorwegen ging reizen, maar dat hij het ook jammer vond dat hij mij dan moest missen bij onze wekelijkse bezoekjes.. Ik stuurde hem een laatste kaartje vanuit Lapland, het kaartje dat nu in mijn doos met bijzondere spullen ligt.. Dat ik later nog veel vaker in Zweden ben geweest heb ik hem nooit meer kunnen vertellen.. Of misschien toch wel, dat ie er toch een beetje bij is vanaf de plek waar hij nu zit.. Ik had het graag met hem gedeeld.
Ook nu de kerst steeds dichterbij komt.. Opa, jij had mij geleerd hoe ik een kerststukje moest maken.. Mijn eerste kerststukje maakte wij samen bij jou in het schuurtje.. Sinds ik niet meer thuis woon staat er nu elk jaar een kerststukje in mijn huisje.. Wat was jij trots geweest als je had kunnen zien wat ik nu allemaal kan.. Ik mis je..

CAM00123

Na ons bezoekje aan het kerkhof zijn we door gereden naar Intratuin. Ik heb mijn principes op zij gezet! Shoppen op een koopzondag en dan nog wel bij een tuincentrum.. Mijn kerst bestaat normaal niet uit shoppen bij Intratuin of weet ik welk ander warenhuis voor de laatste kersttrends. Mijn kerst bestaat niet uit het opvolgen van de nieuwste rage.. Maar ja, stiekem wilde ik toch nog wel wat ideetjes op doen..
Dus loop even een rondje met mij mee door de Intratuin: te duur, veel te duur, kitscherig, makkelijk zelf te maken, te simpel voor te veel geld.. Heerlijk zo’n dagje ideeën op doen!
Voor de natuur deco was ik nog wel te porren.. Maar ja, €9,00 voor een schijf van berkenhout die je zo in het bos kan oprapen? No way. Ook de afdeling rood sprak mij enigszins nog wel aan want rood, dat is nou eenmaal gewoon mijn kerstkleur..
Maar waar ik daarna in terecht kwam… Halleluja! Aan de ene kant vroeg ik me af of ik niet een of ander poedel tegen zou komen met al die mierenzoete zuurstokroze kleurtjes en aan de andere kant had ik sterk de neiging om te vragen of ze misschien nog iets over hadden gehouden van het carnavalsseizoen. Ik bedoel, zeg nou zelf.. Een knaloranje boa ga je toch niet in de kerstboom hangen?? Of proberen ze die nu aan de consument te slijten nou Nederland definitief is uitgeschakeld voor het EK volgend jaar zomer? Ik weet het niet, maar zoals Gordon gezegd zou hebben: gillend naar huis! Of zou hij dit stiekem wel leuk vinden?
Een ding weet ik zeker: voor mij geen zuurstokroze poedels of knaloranje boa! Laat mij met kerst maar lekker genieten van mijn boom vol houten en zelfgemaakte rode hangertjes, die zijn veel meer waard dan zo’n simpel stukje plastic voor €7,00 bij de Intratuin!

Intratuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s