Heimwee..

Bruce the moose heeft heimwee. Hij was al een tijdje niet meer in Zweden geweest en dus heb ik hem vandaag mee genomen naar IKEA. Bruce the moose komt namelijk uit Zweden, Dalarna wel te verstaan. Een aantal jaar geleden heb ik hem als adoptie eland opgepikt en mee genomen naar Nederland, in de hoop dat hij zich hier ook thuis zou voelen. Maar Nederland is Zweden niet en dus moesten we het doen met het grote blauw-gele woonwarenhuis.
Dat vond Bruce helemaal niet erg want hij was erg in zijn nopjes met een bezoekje aan IKEA. Als hij IKEA binnen komt kijkt iedereen naar hem op. Het zit namelijk zo, Bruce the moose is de koning van het bos. En in Zweden is de koning van het bos algemeen gerespecteerd en een vast onderdeel van het land.
Denk je aan Zweden, dan denk je naast Abba, Pippi Langkous, Nils Holgersson, H&M en Volvo ook aan Bruce. Dat is nu eenmaal zo.
Naast het feit dat er weer geshopt werd heeft ie nog wat oude vrienden ontmoet en kunnen genieten van zijn favoriete maaltijd: köttbullar. Bruce keek zijn ogen uit. Want ook bij IKEA heerste er al een heuse kerststemming.
Nadat er na afloop ook nog wat uit de Zweedse supermarkt mee naar huis werd genomen kon zijn dag niet meer stuk. Voorlopig kan hij er weer tegen aan. En volgend jaar? Volgend jaar brengen we hem gewoon weer even naar huis.. Even terug naar de Zweedse natuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s