Creatieve writer’s block?

Heb ik een writer’s block? Vast niet als ik er zelfs over weet te bloggen. Maar het is nu al zo’n 6 dagen geleden dat ik hier voor het laatst iets neer gezet heb.. 6 dagen.. Dat is al bijna een hele week. Misschien gebeurde er ook wel niet zoveel spannends in mijn leven om over te schrijven.. Of had ik het gewoon te druk met de dagelijkse sleur die me elke dag weer bezig houd..
Maar nu begint het weer te kriebelen.. Net zoals mijn creativiteit. Ik weet niet of het bestaat, maar een tijdje terug had ik ook een creative block. Ik heb zoveel materiaal thuis liggen om leuke dingetjes van te maken, maar ik wist niks. Ik heb aan mijn werktafel gezeten en vooruit gestaard, gedacht en genoteerd, maar er kwam niks. Maar nu, nu breken de laatste weken van het jaar aan. Een tijd waarin we het thuis weer gezellig gaan maken en internet bol staat van de zelf-maak-ideetjes..
En misschien komt het ook wel doordat ik stiekem met mijn hoofd al in kerstsferen verkeer, terwijl Sinterklaas nog ergens met zijn bootje op de Middellandse zee dobbert om vervolgens hier straks duizenden kindertjes blij te maken met cadeautjes.
De afgelopen dagen stonden voor mij namelijk in het teken van kerst. Op het werk heb ik namelijk de eer om als eerste te zien wat er allemaal in de winkel komt voor kerst door het inrichten van onze jaarlijkse kerstafdeling. Nou zijn wij natuurlijk geen Intratuin (die in Duiven is een échte aanrader!) of welk groot ander warenhuis dan ook, maar toch voelde ik me als een kind in een snoepwinkel tussen al die leuke lantaarntjes en houten en koperkleurige hangers.
Wat ik heb met kerst? Geen idee.. Maar misschien is het wel gewoon de tijd van het jaar waarin ik de meeste creativiteit kwijt kan.. Waarin ideeën opborrelen en ik mezelf het liefst een weekend zou opsluiten om weer leuke dingetjes te maken. Vooral vilt is bij mij de grote favoriet! Kerstrood vilt!
En daar kwam gisteravond ook nog eens het tv programma van Jan Smit en de 3J’s bij. O dennenboom.. Waarin Jan Smit met zijn muzikale vrienden afreist naar Zweden om daar het ultieme kerstlied te schrijven. Nu zullen veel van jullie wel denken moet dat nou?? Ik heb gisteren de 1e aflevering gezien en voor mij was het een feest van herkenning. Het vliegtuig naar Stockholm, de trein, uitgestapt in Mora en zelfs een bezoekje aan de kerstman, waar ik een aantal jaar terug ook op visite ben geweest.
De enige echte kerstman! Dus mensen, hij bestaat!

Voor nu sluit ik af met schrijven, maar er zullen nog vele mooie verhalen volgen. Want mijn creativiteit.. Die wil ik graag met jullie delen!

2 gedachtes over “Creatieve writer’s block?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s