Uit het leven van een mobiele telefoon..

Soms zijn er van die dagen dat je dan denkt van hmm.. Dat je ’s morgens wakker wordt en denkt van ’t is weer zo’n dag.. Nou, vandaag was zo’n dag..
Het is niet eens vrijdag de 13e, maar blijkbaar zijn de vrijdagen mij niet gegund.. Het begon vorige week al. Toen mijn koelkast/vriezer ineens besloot uit het leven te stappen. Zomaar ineens had hij er genoeg van en liet hij mij in de steek. Uitgehongerd, dat wel.. Want wat er in lag was natuurlijk niet meer te eten.
En vandaag? Vandaag dreigde mijn telefoon om hetzelfde te doen.. Hij vond het wel welletjes om nog langer mee te werken aan de opdrachten die ik hem gaf.. Vastlopen, dat kon ie wel.. Daar is ie goed in! Heel goed zelfs! En dingen niet meer starten, dat ook. Dat zwart zijn lievelingskleur is weet ik na vandaag dus ook wel..
Eigenlijk had ik op zo’n moment het handboek “Hoe repareer je een telefoon?” nodig. En engelengeduld, om dat ding niet ergens in de hoek te smijten omdat hij niet wilde doen wat ik wel van hem verlangde.. Want Marloes en techniek? Dat is als water en vuur..
Ik besloot dus maar een hulplijn in te schakelen.. En daar mee vlogen dus ook de termen als synchroniseren, backuppen, resetten en andere nerd-taal mij om de oren.. Waarom niet gewoon in Jip en Janneke taal? Simpel Nederlands om het voor een leek als mij begrijpbaar te maken..
Oké, ooit ben ik dus ook overgestapt van een simpel mobieltje naar een smartphone. Niet eens het meest moderne apparaat, maar ik kan er nog steeds mee bellen, sms’en en nu dus ook internetten, appen en een keer google raad plegen om iets op te zoeken. Handig dat wel, maar dan moet er dus niks kapot gaan zoals vandaag.
En dus heb ik mijn vrije vrijdag avond maar gevuld met dingen die ik liever niet wilde doen. Stond ik vorige week mijn vriezer nog leeg te ruimen, heb ik nu mijn uren gevuld met backuppen, resetten, dingen opnieuw instellen en downloaden..
Een avond onbereikbaar zijn voor de rest van de wereld. Niet gebeld kunnen worden, geen updates van Facebook, geen What’s app berichtjes, helemaal niks.
En ik moet toegeven, het is voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s