Lieve zus..

Laatst was het nationale broer/zus dag.. Geen idee hoe ik daar nu zo bij kom, ik moest er zomaar ineens weer even aan denken.. Gewoon vanuit het niets..
Ook ik heb een zus. Weg uit Groesbeek, maar via Kranenburg naar Nijmegen toch nooit echt ver weg bij mij vandaan. Fysiek gezien dan want een zus zit voor altijd bij je in je hart gesloten.
Zo ook die van mij. We leerden elkaar kennen op 28 maart 1986, toen ze ineens grote zus werd van een klein meisje dat toen het levenslicht zag. Al bijna 30 jaar deel ik lief en leed met haar, al was het soms ook meer leed dan lief.
Maar tijden veranderen en zo ook de mens.. We groeiden vanuit onze puberteit naar jonge volwassenen en lieten daarmee ook een hoop haat en nijd achter ons.
We hadden het niet altijd even makkelijk samen, maar ik merkte dat we elkaar nodig hadden. En ineens was het daar. Die echte zussenband die er even niet meer was geweest. Die gewoon tijdelijk van de aardbol was verdwenen..
Ik kon weer met haar praten, met haar lachen, de fijne herinneringen delen die we samen hadden.. Grapjes maken over dingen die niemand anders snapte.. Ik kon tegen haar op kijken, hoe goed zij het als grote kleine zus allemaal voor elkaar probeerde te krijgen. Ik kon haar bellen als ik ergens mee zat en er werd geluisterd en advies gegeven.. Er werden zelfs weer leuke dingen gedaan samen..
En weet je wat het mooie is van dit allemaal? Dit allemaal kan ik nu nog steeds!
Ik ben trots op mijn lieve grote zus! Op wat ze allemaal bereikt heeft in haar leven, dat ze altijd voor me klaar staat als er iets is, in voor en tegenspoed.. Dat we nog steeds leuke dingen doen samen.. Dat we samen kunnen lachen en samen kunnen huilen.. En dat ze altijd achter me staat in de beslissingen die ik neem als steun en toeverlaat..
En misschien zeg ik het wel niet zo vaak, maar ik ben er trots op om een grote zus te hebben zoals jij!

Een gedachte over “Lieve zus..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s